Какво символизира Жар птицата?

Жар-птицата е митологична огнена птица, позната под различни имена в световната митология, но винаги символ на безсмъртието, възкресението и живота след смъртта.

В древногръцката и египетската митология се свързва с бога на слънцето, а в китайската митология е символ на висша добродетел и изящество, на сила и просперитет. Славяните я наричат жар-птица и вярват, че тя е вестител на божествената воля.

Нашият избор не е случаен. Вярваме, че силата на изкуството може да обедини хората, както никоя друга. Независимо от цвета на кожата, религията, броя зелени банкноти в джоба ние сме еднакви, имаме общо минало и бъдеще. Със силата на българския фолклор ние се обединяваме и пречистваме, идваме непознати, но си тръгваме приятели.

Ако искате да се погрижите не само за тялото, но и за вътрешния си мир, заповядайте при нас!

Ръководител на клуба

Ръководителят на заниманията – това съм аз! Казвам се Антон и за мен българският фолклор не е хоби или професионално задължение, а призвание. Роден съм на 24 май и приемам това като знак от съдбата да се посветя на изкуството 🙂

По образование съм хореограф педагог. Бил съм част от ансамбъл „Варна“ и Национален фолклорен ансамбъл „Българе“. Преподавал съм български народни танци на децата от ЧДГ „Мария Монтесори“ към Националния учебен комплекс по култура (Италианския лицей) и 5 ОУ „Иван Вазов“.

Очаквам ви!

От създаването до днес

27.03.2015г.

Втори Фолклорен танцов фестивал „Хоро при извора“, гр. Велинград

27.03.2015г.

Фолклорен танцов фестивал „Хоро при извора“, гр. Велинград

27.03.2015г.

Национален фестивал за народни хора „Хоро се вие, извива“, гр. София